Waarom

 

 

HET BEELD

 

Beeldende kunst is de vorm van kunst waarbij het beeldende (de afbeelding) voorop staat. Een afbeelding in de zin van een uitbeelding, die een platte of een ruimtelijke vorm kan aannemen met een zichtbaar resultaat.Wilipedia

 

Centraal staat het beeld. Het beeld spreekt meerdere niveau's aan. Een beeld zegt zoveel meer dan je in woorden kunt uitdrukken. Een beeld werkt ook door, zonder de gehele betekenis ervan doorgrond te hebben. Alle beelden doen dat. Er wordt veel gebruik van gemaakt in de reclame. Het manipuleert ons vaak zonder dat het ons bewust te zijn. De rol van beelden wordt steeds belangrijker. Er wordt steeds meer gebruik van gemaakt. We worden omringd door beelden en kunnen ons er amper meer voor afsluiten.

Des te belangrijker wordt het ook om de taal van beelden te leren verstaan. Dat we keuzes leren maken in de beelden die ons omringen. Dat we ons bewust worden van de invloed die beelden op ons hebben. Goede integere beelden bevorderen ons welzijn. Het geeft diepte aan ons bestaan. Ze hebben een positieve invloed op onze ontwikkeling en levensplan.

Nog mooier is het als we onze eigen beelden leren kennen. Wat leeft er aan beeldkracht in onszelf en hoe kunnen we die beelden laten spreken?

Onze innerlijke beelden zijn niet te vinden op het vlak van het denken. Zij huizen in een onderbewuste laag. Een laag waar ook onze motivatie te vinden is voor alles wat we willen doen of laten. Al pratend en denkend kunnen we onze innerlijke beelden ook niet bovenhalen.Tijdens de workshops zijn we dan ook vooral met de handen bezig. Het lichaam aan het werk zetten en samen spelen. Daarmee onstaat er ruimte om de eigen onbewuste kennis boven te laten komen.

De aldus ontstane werkstukken hebben een diepe innerlijke betekenis. Deze hoeven we niet te benoemen, we gaan ze niet labelen. Daarmee stop je het beeld weer af. De betekenis wordt in een hokje gestopt (dat is een slimme truc van de linker hersenhelft) en dan hoeven we verder niet meer te kijken.

Juist het mysterie van het beeld moet blijven bestaan. Zo krijgt het de kans om steeds nieuwe facetten tot leven te laten komen.

 [ Home ]

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

Teamdagen

A. Teampainting

B. Train your brain

C.  Your image

 

Mogelijkheden

Er zijn meer creatieve workshops mogelijk zoals o.a.:

  • naaktmodel tekenen
  • bomen tekenen
  • een wandschildering
  • een beeld in klei
  • landschap schilderen
  • intuitief schilderen
  • beschilderen van voorwerpen

 

Een volledig verzorgde dag  compleet met boerenlunch kan georganiseerd worden voor teams of groepen vanaf 8 personen.

 

De aangeboden workshops kunnen gecombineerd worden met andere activiteiten in de omgeving.

 

De workshops kunnen ook op een door u aangegeven locatie worden gegeven, eventueel in combinatie met door u geplande activiteiten.

 

Atelier Till Willems